Recept pro Vás ;-)

Coniglio al rosmarino e olive:

Králík na rozmarýnu a olivách

Králík:
• 0,5kg hladké mouky
• 1 králík, mořská sůl
• 1 snítka rozmarýnu
• černé olivy v oleji
• 2dcl vývaru, 1 červená cibule
• kůra z půlky citronu
• celý pepř, hladká mouka
• olivový olej, 2dcl bílého vína
Nádivka:
• toustový chléb nebo veka
• strouhanka, smetana
• muškátový oříšek, špenát
• česnek medvědí (listy)
• popenec (listy), špenát(listy)
• sedmikráska (květy)
• anglická slanina, máslo
• kuřecí játra, 3 vejce

Králík:  Králíka naporcujeme, osušíme a osolíme mořskou solí, přidáme celý pepř, na plátky nakrájenou kůru z citronu, snítku rozmarýnu a necháme uležet v chladu alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Porce vyjmeme ze směsi, obalíme v hladké mouce, poklademe do kastrolu nebo pánve na prskající olivový olej a smažíme po obou stranách, až se vytvoří zlatavá kůrka. Přidáme jemně nasekanou cibuli, promícháme a po zesklovatění cibulky přilijeme víno a přidáme rozmarýn. Víno necháme odpařit, přilijeme vývar a necháme pod pokličkou zvolna vařit cca 20 minut. Přisypeme černé olivy a trochu vývaru a dusíme až je maso měkké (10-15 min) a omáčka obarvená olivami do zlatova.
Nádivka:  Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zvlhčíme smetanou a přidáme 3 žloutky, sůl muškátový oříšek, nakrájené listy špenátu, popence, česneku medvědího. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, játra opepříme a rozmixujeme a ze 3 bílků uděláme sníh a vše vmícháme opatrně do směsi. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs stejnoměrně rozvrstvíme v pekáčku, poklademe květy sedmikrásek a oříšky másla a zapékáme v troubě 15 minut.

Buon appetito!!!

recept zaslala Hana Grundová: lingviagroup.os@gmail.com