Recept pro Vás ;-)

Focaccia:

Italský chléb Focaccia

• 0,5kg hladké mouky
• 4dcl vody
• 1 droždí
• 1 lžíce mořské soli
• 5cl oleje extra virgin

Postup:  V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com