Recept pro Vás ;-)

Ragu di cinghiale con polenta:

Kančí ragú s polentou

Ragú:
• 1kg kančího masa (kýta, plecko)
• jalovec, tymián, oregano, šípek
• 2 cibule, sůl, pepř
• olivový olej ( 1 lžíce)
• 2,5dcl červeného vína
• polohrubá mouka (lžíce)
• 2 stroužky česneku
• švestková povidla (lžíce)
Polenta all ortolana:
• 2 litry vody, sůl, lžička másla
• kukuřičná mouka (250g)
• sušená zelenina (česnek, celer,    rajče, cuketa, bazalka)

Ragu:  Kančí maso nakrájíme na kousky (proužky). Přidáme divoké koření, zalijeme 1dcl červeného vína a necháme v chladu odležet 24 hodin. Kousky masa vyjmeme, osolíme a zaprášíme polohrubou moukou. Na oleji orestujeme nakrájený česnek a jednu cibuli, vyjmeme z oleje a orestujeme na něm maso. Přidáme nakrájenou druhou cibuli a podlijeme zbytkem nálevu, ve kterém jsme rozmíchali lžíci povidel a lžičku papriky. Přidáme orestovaný česnek a cibuli a vše dusíme pomalu pod pokličkou a průběžně doléváme zbytek vína.
Polenta:  Osolenou vodu přivedeme do varu a vsypeme do ní lžíci směs zeleniny a pak kukuřičnou mouku. Směs za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Přidáme lžičku másla a vymícháme dohladka.

Buon appetito!!!

recept zaslala Hana Grundová: lingviagroup.os@gmail.com