Recept pro Vás ;-)

Polpette italiani:

Italské karbanátky

Masové kuličky:
• 200+200g mletého hovězího+vepřového masa
• 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
• bílé víno, mléko, česnek
• 2 lžíce strouhaného parmazánu
• 3 lžíce strouhanky, hladká mouka
Rajčatová omáčka:
• 2 konzervy sekaných rajčat
• 2 šalotky, nasekat na kostičky
• 3 stroužky česneku, olivový olej
• 1 červené chilli, sůl, černý pepř
• zelené olivy, nakrájené na plátky
• 2 lžíce čerstvé bazalky
• 1 lžíce nasekaného oregana

Strouhanku namočíme do mléka. Na pánvi lehce osmahneme šalotku, česnek a chilli, dokud nezměknou. Zalijeme vínem, přidáme rajčata, bazalku, oregano a nakonec olivy. Necháme povařit 5 - 10 minut. Ve velké míse smícháme hovězí, vepřové, strouhaný parmazán, česnek, petržel a namočenou strouhanku. Ze směsi vytvoříme masové kuličky a obalíme je v mouce. Karbanátky osmažíme na rozpáleném olivovém oleji a dáme do rajčatové omáčky. Podáváme s těstovinami nebo křupavým chlebem. Posypeme nasekanou petrželkou.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com