Recept pro Vás ;-)

Funghi ripieni rizolety fritti:

Smažené rizolety plněné houbami

• 100 g hladké mouky
• 1 vejce a 1 žloutek
• 250 ml mléka, sůl
• 200 g očištěných hub
• 20 g cibule, 10 g petrželky
• 60 g másla, 20 g hladké mouky
• 125 ml vývaru, sůl, pepř
• hladká mouka, vejce, strouhanka
• sádlo nebo olej na smažení

Z vejce, žloutku, mouky, mléka a soli dobře umícháme těstíčko. V pánvi na rozehřátém sádle upečeme z těstíčka po obou stranách tenké palačinky a necháme je vychladnout. V kastrolu na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, přidáme na kostičky nakrájené houby a dusíme doměkka. Když šťáva zhoustne, houby zaprášíme moukou, kterou osmahneme, houby pak podlijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme a svaříme dohusta. Palačinky potřeme vychladlou houbovou náplní, jejich kraje na dvou stranách trochu založíme, poté palačinky svineme, obalíme jako řízek a v rozehřátém tuku je osmažíme dorůžova. Podáváme je s opékanými brambory, kečupem a hlávkovým nebo okurkovým salátem.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com