Recept pro Vás ;-)

Canederli allo speck:

Špekové knedlíky

• 200 g špeku
• 500 g bílého tvrdého chleba
• 2 lžíce másla
• sůl, pepř
• petrželová nať
• 3 vejce
• trochu mléka
• 3-4 lžíce mouky

Na kostičky nakrájíme bílý chléb a špek, a osmahneme na másle na pánvi. Osmahnutý chléb a špek vložíme do mísy, přidáme petržel, sůl a pepř. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. Nakonec přidáme mouku a vše důkladně promícháme. Necháme 1/4 hodiny odpočinout. Potom vytvoříme 12 knedlíků, které vaříme 15 minut ve vroucí vodě. Canederli lze podávat jako přílohu, nebo přímo v masovém polévkovém vývaru.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com