Recept pro Vás ;-)

Melanzane alla parmigiana:

Lilek a la parmigiana

• 2 lilky
• 1 cibule, svazek bazalky
• 400 g mozzarelly
• rajčatový protlak
• strouhaný parmazán
• mouka na obalení
• arašídový olej na smažení
• špetka cukru, sůl
• olej extra virgin

Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme chvilku stranou. V hrnci na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčatový protlak, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a stáhneme z ohně. Z lilků otřeme vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na arašídovém oleji. Do gratinovací misky začneme skládat jednotlivé vrstvy – rajčatový protlak, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme strouhaným parmazánem. Takto vytvoříme 3-4 vrstvy, poslední vrstvou bude rajčatový protlak, který bohatě posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 20 minut.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com