Recept pro Vás ;-)

Gnocchi di gorgonzola:

Gnocchi s omáčkou z gorgonzoly

• 1/2 kg brambor
• 1 vejce
• 100 g hladké mouky
• sůl a pepř
• 100 g gorgonzoly
• 50 ml smetany
• trochu nasekaného tymiánu

Brambory se slupkou uvařte do měkka. Po vystydnutí oloupejte a nastrouhejte na jemném struhátku nebo propasírujte. Osolte, opepřete a smíchejte s vejcem. Postupně přisypávejte mouku a zpracujte jemné hladké těsto. Nemělo by se drolit. Těsto rozdělte na 6 dílů a z nich vyválejte tenké válečky. Rozkrájejte je na plátky a do každého otiskněte vidličku. Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Jakmile vyplavou, vyberte je děrovanou naběračkou, nechte okapat. Můžete omastit trochou oleje a v míse protřepat. Smetanu ohřejte v kastrolu, přidejte nakrájenou gorgonzolu a tymián a lehce zahřívejte za stálého míchání, dokud se sýr nerozpustí. Přisypejte gnocchi a ještě chvíli míchejte na mírném ohni. Podávejte ozdobené snítkou čerstvého tymiánu.

Buon appetito!!!

recept zaslala Magda Peterková: lingviagroup.os@gmail.com