Recept pro Vás ;-)

Risotto alla Milanese:

Šafránové rizoto alla Milanese

• rýže na rizoto - 200g
• horký vývar (masový nebo zeleninový) - 0,5l
• máslo - 60g
• parmezán - 60g
• půlka cibule nakrájená na kostičky
• šafrán

Ve sklenici s trochou vlažné vody nebo vývaru rozpustíme trochu práškového šafránu. V hrnci na oleji nebo másle rozehřejeme cibulku a na mírném ohni lehce osmahneme. Zvýšíme teplotu a přidáme (nepropláchnutou) rýži, kterou necháme osmažit, (asi 5 minut a občas promícháme). Postupně přiléváme vývar - po malých sběračkách až ho rýže většinu vstřebá. Asi po 10 minutách přidáme šafrán (rozpuštěný prášek, šafránové pestíky), který dodá rizotu nádhernou zlatou barvu a chuť. Přiléváme vývar a vaříme rýži asi 20 minut. Nakonec odstavíme z ohně, vmícháme zbytek (asi 30g) másla a sýr.

Buon appetito!!!

recept zaslala Romana Ježková: lingviagroup.os@gmail.com