Recept pro Vás ;-)

Chiacchere di carnevale:

Boží milosti

• 450 g hladké mouky
• 2 vejce a 2 žloutky
• ¼ lžičky pomerančové kůry
• 100 g cukru krupice
• 100 g rozpuštěného másla
• 2 lžíce grappy (nebo jiná pálenka)
• špetka soli
• olej na smažení
• cukr moučka na obalování

Na vále zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat. Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary. Uprostřed je rádýlkem prořízneme. Boží milosti smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení je vyndáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk a milosti obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem. Nejllepší jsou čerstvé!

Buon appetito!!!

recept zaslala Romana Ježková: lingviagroup.os@gmail.com