Recept pro Vás ;-)

Panna Cotta:

Dezert s jahodami

• 1 litr smetany
• 6 polévkových lžic cukru krystal
• 6 plátků želatiny
• jahody, maliny...
• čerstvá máta

Litr tučné smetany nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni. Do smetany přidáme 6 lžic cukru. Mezitím rozpustíme v hlubokém talíři želatinu s vodou. Asi po 10 minutách, když už je slizká, ji vložíme do smetany, která se blíží k bodu varu. Želatinu ve smetaně důkladně rozmícháme a celý hrnec sundáme z plamene. Panna Cottu nalijeme do připravených sklenic nebo forem a dáme do lednice ztuhnout ( nejméně 6 hodin, lépe přes noc). Pokud chceme Panna Cottu poté vyklepnout z formy, je lepší si formu předem navlhčit, aby šel krém lépe ven.
Hotovou Panna Cottu můžeme dozdobit malinovou omáčkou. Jednu vaničku malin vložíme do menšího hrnce, podlijeme trochou vody a přidáme 2 polévkové lžíce cukru. Když už se maliny začínají rozdělovat, celou směs i s jadérky rozmixujeme, nebo maliny propasírujeme přes síto. Dezert pak ještě dozdobíme čerstvými jahodami, lístkem máty a můžeme podávat.

Buon appetito!!!

recept zaslala Romana Ježková: lingviagroup.os@gmail.com