Recept pro Vás ;-)

Minestrone:

Domácí polévka

• 1 větší cibuli
• 1 bramboru
• 1 mrkev
• 2 stroužky česneku
• 1 litr zeleninového vývaru
• ¼ malé cukety
• hrstka zelených fazolek
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžíci másla, 1 větší rajče
• hrstka těstovin
• 30 gramů anglické slaniny
• 2 snítky řapíkatého celeru
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• bazalka, Parmezán, pepř, sůl

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty. K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut. Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajče, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni, pak odstavíme.

Buon appetito!!!

recept zaslala Romana Ježková: lingviagroup.os@gmail.com